Växthuset

Växthuset är en förskola som ligger i Ljura-området med närhet till Norrköpings stadskärna och lummiga parker.

Växthusets förskola, exteriör

Vi ingår i Regnbågsenheten tillsammans med:

Växthuset har fyra olika avdelningar, två avdelningar för yngre barn (Grodden och Fröet) och två avdelningar för äldre barn (Spaden och Vattenkannan). Förskolan invigdes i mars 2016 och är byggd så att den bjuder in till aktiviteter och mötesplatser såväl inne och ute.

På vår förskola arbetar cirka 16 medarbetare, både förskollärare, barnskötare, kock och annan personal. Vi är fördelade på fyra avdelningar och med en rektor som ansvarar för Växthusets och Fridtunatäppans förskolor. Inom enheten finns en specialpedagog.

På Växthuset tar vi under året emot studenter från förskollärarutbildningen och barnskötarutbildningen.

På våra avdelningar arbetar vi med undervisning i mindre grupper genom olika projekt där vi utgår från barnens nyfikenhet intressen och läroplanens mål. Arbetssättet ger möjlighet att möta och utmana alla barn efter deras individuella behov. Vi är även en diplomerad SoL-förskola vilket innebär att vi arbetar med språket i fokus i all vår verksamhet under hela dagen.

På Växthuset vill vi ge barnen en god och lärorik utbildningsmiljö där varje barn ska ha möjlighet att uttrycka sin vilja, sina åsikter och bli lyssnade på. För oss är det viktigt att vi kan erbjuda en trygg miljö som samtidigt utmanar och inspirerar till lek och lärande. Vår grundsyn är att barn och föräldrar alltid ska känna sig välkomna och få ett trevligt bemötande i det dagliga mötet på förskolan.

Vi arbetar för ett gott samarbete mellan hem och förskola. Vi har dagliga samtal och bjuder årligen in till bland annat utvecklingssamtal, föräldramöte och drop-in.

Gällande förläggning av 15 timmars platserna har ni vårdnadshavare valfrihet mellan att ha ert barn på förskola tre eller fyra dagar per vecka. För oss är det viktigt att valet av tider sker i dialog med förskolan utifrån just ert barns behov.

Växthusets lokaler är ljusa med en öppen atmosfär, byggda så att de ska locka till möten mellan barnen och samarbete mellan avdelningarna. Varje våningsplan har en stor, härlig ateljé för skapande, där barnen får prova att använda många olika typer av material.

Vi har en stor matsal där vi äter våningsvis. Vi har en utbildad kock som tillagar god, näringsriktig och vällagad mat, bakar bröd, rostar müsli och gör egen majonnäs i vårt kök. Vårt kök strävar efter att alla måltider ska tillagas från grunden och serverar vegetariska rätter flera gånger i veckan.

Måltiderna som serveras följer Norrköpings kommuns gemensamma kostriktlinjer och livsmedelsverkets rekommendationer. Inköpen görs enligt lagen om offentlig upphandling.

Matsedel

Mer om Växthuset

Beskrivning: En trygg miljö som utmanar och inspirerar till lek och lärande

Årskurser: Förskolor

Rektor
Cecilia Ståhl
011-15 19 41
Skicka e-post

Administratör
Ivi Isik
011-15 24 20
Skicka e-post

Avdelningar
Fröet: 072-598 66 31
Grodden: 072-598 66 32
Spaden: 072-598 66 34
Vattenkannan: 072-598 66 33

Kök
072-598 66 35

Vid frågor om plats, faktura, IST home app
Kontakt Norrköping
011-15 00 00

Hitta till Växthuset