Projektpartners

Lär känna våra projektpartners. All information nedanför är hämtat från GEMIS officiella hemsida.

Ville de Vienne

En vy-bild över staden Wien

Vienne, en stad med 30 000 invånare, ligger 30 km söder om Lyon. Det har ett bra geografiskt läge som erbjuder en exceptionell miljö och en sällsynt mångfald av landskap. Vienne är unikt på grund av sin historia. Staden är 2 500 år. Från tiden då de första mänskliga bosättningarna hittades, till vår samtid, via antiken, då Vienne blev en mäktig romersk koloni. Vienne förlitar sig på dynamiken i sin ekonomiska och kommersiella miljö. Staden har 700 butiker, varav 500 utgör ett riktigt köpcentrum utomhus. Varje lördag finns det en stor utomhusmarknad, den näst största i Frankrike, som lockar upp till 20 000 besökare. I Vienne hittar du mer än 100 restauranger. En av dem är "La Pyramide" av kocken Patrick Henriroux. Restaurangen har två stjärnor i Michelin-guiden, en symbol för det gastronomiska kunnandet i området, som också är hem för vinmakare som producerar några av de bästa vinerna i världen. Vienne har också ett rikt kulturliv med en mängd olika evenemang under hela året. Bland dessa finns Jazz à Vienne -festivalen, den femte största i Frankrike med över 215 000 festivalbesökare varje år.

Mer om Vienne (franska)

Vienne Condrieu Tourisme (franska)

Vienne, notre ville (Facebook-sida)

Stadt Esslingen am Neckar

En vy-bild över staden Esslingen

Staden Esslingen am Neckar ligger i södra Tyskland, nära delstatens huvudstad Stuttgart, och har cirka 94 000 invånare. Det kombinerar tradition med modernitet och är en kontraststad, eftersom medeltida korsvirkeshus och innovativ arkitektur möts i harmoni här. Ett varierat kulturprogram och många sevärdheter gör staden attraktiv för turister. Denna mångfald återspeglas i medborgarna, som inkluderar cirka 145 nationaliteter. Esslingen ser sig själv som en internationell stad som har sin plats i hjärtat av Europa. Med elva tvillingstäder över hela världen har det bidragit till fredlig samexistens utanför Europas gränser sedan 1950 -talet.

Sedan 1991 har Esslingen am Neckar bedrivit en offensiv agenda för jämställdhetsfrågor med bl.a. Avdelningen för lika möjligheter. Att titta på interna strukturer, arbeta med en mängd olika tematiska arbetsgrupper, projektarbete och intensiva informationskampanjer är avdelningens huvudområden. Sedan 2012 har detta även omfattat internationella projekt.

Mer om Esslingen (tyska)


SERN - Sweden Emilia-Romagna Network

Bild på föreläsare som talar inför grupp, i bakgrunden stor bild med bokstäverna S E R N


SERN är ett transnationellt nätverk som främjar relationer i ett flernivåperspektiv mellan norra och södra Europa och i synnerhet mellan Sverige och Italien. Medlemmarna är främst offentliga organ och ideella organisationer. Det är ett nätverk på flera nivåer där olika regeringsnivåer interagerar och samarbetar. Vi delar intresse för många sektorer och en vilja att arbeta för ett inkluderande samhälle och innovativa tillväxtmodeller. Som ett resultat av så många människors engagemang och arbete delar medlemmarna en framgångsrik historia. SERN representerar faktiskt ett unikt exempel på nord-syd-samarbete i Europa.

Sweden Emilia-Romagna Network (engelska)

Gender Studies

Kvinnor runt ett bord i diskussion

Gener Studies är en icke-statlig ideell organisation. Det är ett informations-, utbildnings- och konsultcenter om jämställdhet och mäns och kvinnors ställning i samhället. Gender Studies driver ett bibliotek som täcker olika publikationer och material relaterade till feminism, genusvetenskap, kvinnors och mäns rättigheter etc.

De erbjuder också en gratis juridisk rådgivningstjänst för diskriminering på grund av kön och/eller ålder, med fokus på arbetsplats och specifika livssituationer som föräldraledighet etc. Gender Studies genomför jämställdhetsrevisioner i företag och offentliga institutioner - utbildar arbetsgivare i hur man skapar en inkluderande arbetsplats för alla - uppmuntrar barn och unga att välja yrke oavsett kön och allmänt accepterade könsroller - utbildar lärare i hur man integrerar genusfrågor på lektioner.

Gender Studies (engelska)

Municipio de Santo Tirso

Bild på kommunen Santo Tirso

Santo Tirso kommun ligger 25 km norr om Porto och är en del av Porto Metropolitan Area. Santo Tirso är en framtidsstad och har för närvarande regelbundna aktiviteter inom kultur, sport och fritid, vilket gör staden till ett attraktivt ställe att arbeta och leva i. Ur ett socialt hållbarhetsperspektiv har kommunen målet att främja individuellt och socialt välbefinnande, fokusera på människor med större sociala sårbarheter, oavsett ålder och problem. Alltid med fokus på lika möjligheter och mål att skapa förutsättningar för familjer att slippa vara beroende av stöd från staten eller andra institutioner.

Detta är ett arbete som utförs i samarbete med hela det lokala sociala nätverket, i samlade insatser på olika plattformar. Vi lyfter fram arbetet med barn och unga i utsatthet, äldre, personer med funktionsnedsättning, personer med beroendeproblematik, familjer med begränsade ekonomiska resurser och svårigheter att få tillgång till bostäder och utsatta för våld i hemmet, liksom andra områden.

Mer om Santo Tirso (engelska)

Comune di Parma

Bild på staden Parma

Parma grundades av romariket år 183 f.Kr. och har cirka 200 000 invånare och ligger i den västra delen av Emilia Romagna-regionen, halvvägs mellan Milano och Bologna. Det är en av de platser där konst, musik, litteratur, historia, traditioner och gott liv är stark bundna till varandra. Sedan 2003 är Parma huvudkontoret för en av EU:s institutioner: European Food Security Authority (EFSA). År 2015 blev staden del av UNESCO: s Creative cities, City for Gastronomy. Parma är också Italiens kulturhuvudstad 2020 och 2021.

Sektorn för aktivt medborgarskap och lika möjligheter i Parma kommun är inriktat på att förbättra frågor som rör social integrering och främjande av mänskliga rättigheter och förstärkning av olikheter: kön, generation, sexuell läggning, religion, etnicitet, kultur och psyko- fysisk förmåga. Av denna anledning sammankallas regelbundet ett dambord, bestående av många organisationer och föreningar som diskuterar, reflekterar, genomför projekt och gemensamma initiativ. Sektorn har också främjat upprättandet av ett bord mot homofobi och könsdiskriminering.

Mer om Parma (italienska)

Miasto Piotrkow Trybunalski

Bild på staden Piotrkow Trybunalski

Piotrków Trybunalski, som ligger centralt i Polen, har cirka 74 000 invånare. Kommunens huvudsakliga uppdrag är att utföra offentliga uppgifter av lokal betydelse. Internationellt samarbete med 12 vänorter är en av de viktigaste elementen. Dessa aktiviteter fokuserar huvudsakligen på områdena ungdom, rörlighet, kultur och sport, partnerskap mellan skolor, ungdomsutbyte och möten, samarbete mellan idrottsklubbar och föreningar och möten med invånare.

Mer om Piotrkow Trybunalski (engelska)

Kontakt
Norrköpings kommun

Kontakt Norrköping
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping