Terminsstart

Läsåret 2024/2025 börjar den 15 augusti för grundskolan och den 19 augusti för gymnasieskolan. Här har vi samlat information som är bra att känna till inför terminsstart.

Barn i förskoleklass upp till åk 6 har möjlighet till plats i fritidshem. Allt du behöver göra är att skicka in en ansökan.

Du ansöker enkelt via vår e-tjänst

När din ansökan godkänts skickar du in schema via appen IST Home skola.

Läs mer om fritidshem

Om ditt barn ska börja förskola, får ni information från förskolan gällande introduktionen. Introduktionen startar det datum ni fått placeringsstart i bekräftelsen om er plats. Introduktionen beräknas ta ca 2 veckor, innan barnet lämnas enligt det schema ni lämnar in.

Har du frågor om introduktionen tar du kontakt med förskolan.

Mer information om hur förskolan fungerar

Schema för förskola och fritidshem lämnas in i appen IST Home Skola.
Appen innehåller även fler funktioner, bland annat frånvaroanmälan till förskola och fritidshem.

Läs mer om appen IST Home Skola

För elever i grundskola och gymnasieskola anmäls frånvaro i appen Skola24. Du kan även ansöka om ledighet via Skola24-webben.

Läs mer om Skola24

Läs mer om hur du laddar ner appen Skola24

För att du ska få information från den verksamhet där ditt barn går i skola eller förskola, är det bra att kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer.

Du kan enkelt kontrollera och uppdatera dina kontaktuppgifter i appen IST Home Skola

Behöver ditt barn specialkost? Du kommer att få ett mail med en länk till e-tjänsterna Ansök om specialkost. När du har mottagit detta mail kan du göra din ansökan om specialkost.

Specialkost i förskola och skola – ansökan

Om ditt barn har behov av egenvårdsinsatser under sin tid i förskolan eller skolan ska du lämna in egenvårdsblankett. Egenvårdsinsatser kan till exempel vara intag av läkemedel eller insulin/blodsockermätning.

Här hittar du blanketter för egenvård:

Råd och information om barn och ungas hälsa

Om ditt barn som går i grundskolan och på gymnasiet lånar en dator eller surfplatta som skolverktyg, behöver du godkänna lånevillkoren.
Du kommer få ett mejl från skolan med en länk till e-tjänsterna "Godkänn lånevillkor för digitalt verktyg". När du har mottagit detta mejl kan du godkänna lånevillkor för digitalt verktyg.