VFU i Norrköping

I Norrköping finns totalt närmare 170 enheter – från förskola till gymnasieskola. Eftersom vi är en stor kommun kan vi erbjuda en bredd i verksamheterna. Här finns både mindre och större enheter, en del ligger mitt i vår vackra stad och andra närmare vår fina natur i Norrköpings ytterområden.

På alla förskolor och skolor pågår ett intensivt, roligt och utmanande arbete med att öka barnens och elevernas kunskapslust och utveckla undervisningen. Vårt gemensamma uppdrag är att varje barn och elev ska lyckas och utvecklas så långt som möjligt. Som student är du varmt välkommen till oss, vi vill gärna ta del av din kunskap och idéer och vårt mål är att du ska ha en inspirerande och utvecklande VFU-tid.

Ta dig till Norrköping

Med Campusbussen åker du som student gratis med giltigt LiU-kort. Bussen kör mellan campusområdena i Norrköping, Campus US och Valla i Linköping.

Mer information om Campusbussen

Du kan också åka smidigt mellan städerna med Östgötapendeln som stannar på Norrköpings centralstation. Här kan du sedan hoppa på bussen eller spårvagnen och åka vidare till förskolan eller skolan där du har din VFU. Hos Östgötatrafiken går det att söka efter hållplatser, titta i tidtabeller eller leta via en karta för att hitta en passande resa.

Övningsskolor

Du som går lärarprogrammet mot F-6 gör din VFU på en övningsskola.

En övningsskola har många VFU-studenter samtidigt vilket ger dig som student stor möjlighet att samarbeta med andra studenter. Du har en handledare på skolan som har gått, eller kommer att gå, en handledarutbildning på Linköpings universitet. Handledarna får också en introduktion av kursansvariga på universitet tillsammans med sina studenter inför varje VFU-kurs.

I dagsläget finns 19 övningsskolor i Norrköping.

Student i Norrköping

Norrköping är en fantastisk studentstad och det finns mycket roligt att se och göra. På Visit Norrköping hittar du information och aktiviteter som riktar sig till dig som är student i Norrköping.

Ta del av Norrköpings studentliv på Visit Norrköping